Jadłospis 26.04-30.04.2021
Jadłospis
26.04. – 30.04.
Poniedziałek
Śniadanie: chleb wiejski (g) z polędwicą miodową i ogórkiem, herbata
Drugie śniadanie: koktajl truskawkowy (m)
Obiad: krupnik z marchewką (s, m), makaron penne z kurczakiem (g), kompot
Podwieczorek: jabłko, ciasteczka Be-be (g)
Wtorek
Śniadanie: chleb pszenno - żytni (g) z żółtym serem i pomidorem, herbata
Drugie śniadanie: talerz owoców
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem zabielana (s, m), sznycel drobiowy z kaszą gryczaną (j), ziemniaki, buraczki, kompot
Podwieczorek: ciasto ucierane z jabłkiem prażonym (g, j, m)
Środa
Śniadanie: rogalik (g) z dżemem truskawkowym, herbata
Drugie śniadanie: deser mleczny z płatkami owsianymi (m, g)
Obiad: zupa krem ziemniaczano - porowa (s, g), eskalopki drobiowe w sosie, kasza jęczmienna (g), ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek: gruszka
Czwartek
Śniadanie: chleb pszenno - żytni (g) z pastą jajeczną z papryką, (j), ogórek, herbata
Drugie śniadanie: krakersy (g, j) z ogórkiem zielonym
Obiad: rosół z makaronem (s, g), medalion drobiowy panierowany (g, j), ziemniaki, surówka z białej kapusty z koperkiem, kompot
Podwieczorek: jogurt z owocami (m)
Piątek
Śniadanie: chleb pszenno – żytni (g) z pasztetem z soczewicy i wędzonego tofu, ogórek kiszony, herbata
Drugie śniadanie: warzywa do chrupania
Obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami (s, m, g), kotlet jajeczny z kaszą kuskus i cebulką dymką (g, j), ziemniaki, marchewka tarta z jabłkiem, kompot
Podwieczorek: banan
Legenda do alergenów znajdujących się w posiłkach:
m – mleko i jego pochodne
s – seler
g – gluten
j – jajko
r - ryba