Jadłospis 4.05-7.05.2021
Jadłospis
4.05. – 7.05.
Wtorek
Śniadanie: kiełbaska na ciepło, chleb pszenno - żytni (g) z masłem (m), herbata
Drugie śniadanie: warzywa do chrupania
Obiad: zupa kalafiorowa z grysikiem (s, g), makaron z twarogiem i cukrem trzcinowym (g, m), kompot
Podwieczorek: jabłko, ciasteczka Be-be (g, j)
Środa
Śniadanie: chleb wiejski (g) z pastą z czerwonej fasolki i ogórkiem, herbata
Drugie śniadanie: talerz owoców
Obiad: zupa wiosenna z ziemniakami zabielana (s, m), kotlecik mielony z indyka (g, j), ziemniaki, buraczki, kompot
Podwieczorek: jogurt (m)
Czwartek
Śniadanie: chleb pszenno - żytni (g) z polędwicą drobiową, pomidor, herbata
Drugie śniadanie: koktajl z owoców leśnych (m)
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami zabielany (s, m), nuggetsy z indyka (g, j), ziemniaki, surówka z marchewki z jogurtem naturalnym (m), kompot
Podwieczorek: gruszka
Piątek
Śniadanie: bułeczka śniadaniowa (g) z serem Gouda (m) i pomidorem, herbata
Drugie śniadanie: deser mleczno – ryżowy z cynamonem (m)
Obiad: zupa krem z soczewicy (s, m, g), filet rybny panierowany (g, j, r), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot
Podwieczorek: ciasto czekoladowe (g, j, m)
Legenda do alergenów znajdujących się w posiłkach:
m – mleko i jego pochodne
s – seler
g – gluten
j – jajko
r - ryba