Jadłospis 17.05-21.05.2021
Jadłospis
17.05. – 21.05.
Poniedziałek
Śniadanie: chleb pszenno - żytni (g) z szynką drobiową i pomidorem, herbata
Drugie śniadanie: koktajl truskawkowy (m)
Obiad: zupa ogórkowa z ryżem zabielana (s, m), spaghetti Bolognese (g), kompot
Podwieczorek: jabłko, ciasteczka owsiane (g, j)
Wtorek
Śniadanie: chleb pszenno - żytni (g) z pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym, herbata
Drugie śniadanie: warzywa do chrupania
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami zabielany (s, m), filet z kurczaka w sezamie (g, j), ziemniaki, sałatka colesław, kompot
Podwieczorek: banan
Środa
Śniadanie: kiełbaska na ciepło, chleb wiejski (g) z masłem (m), herbata
Drugie śniadanie: deser mleczny z płatkami owsianymi i crunchy owocowym (m, g)
Obiad: zupa krem ziemniaczano – porowa z grzankami (s, g), kluski na parze z musem owocowym (g, j), kompot
Podwieczorek: gruszka
Czwartek
Śniadanie: chleb pszenno - żytni (g) z serem żółtym (m) i rzodkiewką, herbata
Drugie śniadanie: twarożek z musem truskawkowym (m)
Obiad: kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami (s), kotlecik mielony z marchewką i soczewicą (g, j), ziemniaki, buraczki, kompot
Podwieczorek: ciasto ucierane z morelą (g, j, m)
Piątek
Śniadanie: bułeczka śniadaniowa (g) z powidłami, herbata
Drugie śniadanie: jabłko
Obiad: zupa toskańska z makaronem zabielana (s, m, g), kuleczki rybne (g, j, r), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot
Podwieczorek: jogurt naturalny z owocami (m)
Legenda do alergenów znajdujących się w posiłkach:
m – mleko i jego pochodne
s – seler
g – gluten
j – jajko
r - ryba